Yalnız Mesajı Göster

Bal Parmak Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal Parmak Tatlısı



tatlı tarifleri - balparmak tatlısı




Malzemeler:
1 yumurta
125gr erimiş margarin
1 vanilya
1 kabartma tozu
yarım su bardağı şeker-
aldığı kadar un
şurubu için:
3 bardak şeker
3,5 bardak su
birkaç damla limon
üzeri için:
1 kase irmik
süslemek için:
hindistan cevizi ve döğülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Erimiş margarini,pudra şekerini, yumurta ,kabartma tozu,vanilya ve aldığı kadar unu (kulak memesi kıvamında) ilave edip iyice yoğuruncevizden biraz iri alın Parmak şekli verip kasedeki irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizinÖnceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kızartmadan pembeleşince fırından alıp soğutulmuş şerbeti tatlıların üzerine dökünBir gece önceden yapılıp dinlendirilirse daha da lezzetli oluyorÜzerini hindistan cevizi ve ince dövülmüş cevizle süsleyinAfiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla