Konu
:
Bal Parmak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bal Parmak Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bal Parmak Tatlısı
tatlı tarifleri - balparmak tatlısı
Malzemeler:
1 yumurta
125gr
erimiş margarin
1 vanilya
1 kabartma tozu
yarım su bardağı şeker-
aldığı kadar un
şurubu için:
3 bardak şeker
3,5 bardak su
birkaç damla limon
üzeri için:
1 kase irmik
süslemek için:
hindistan cevizi ve döğülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Erimiş margarini,pudra şekerini, yumurta ,kabartma tozu,vanilya ve aldığı kadar unu (kulak memesi kıvamında) ilave edip iyice yoğurun
cevizden biraz iri alın
Parmak şekli verip kasedeki irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kızartmadan pembeleşince fırından alıp soğutulmuş şerbeti tatlıların üzerine dökün
Bir gece önceden yapılıp dinlendirilirse daha da lezzetli oluyor
Üzerini hindistan cevizi ve ince dövülmüş cevizle süsleyin
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul