Konu
:
Coco Tartölet Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Coco Tartölet Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Coco Tartölet Tatlısı
tatlı tarifleri - tartölet tatlısı
Malzemeler:
tart için:
100 gr tereyağı oda ısısında
1 türk fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı dolusu kakao
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı soğuk su
1,5 su bardağı un siz ayarlayın
İçine:
çikolatalı pastacı kreması :
1 kilo süt
250 gr şeker
5 yumurta
100 gr un
75 gr nişasta
100 gr tereyağı
vanılya
yapılışı:
5 yumurta , şeker, nişasta ve un sutun çok az süt ile karıstırılır eretilir
1 litre süt kaynatılır
içine karısım hızlı bir sekilde dökülür karıstırılarak pisirilir
mermere veya düz temiz bir tepsiye yayılır
ılıklasınca kaba alınır yağ ilave edilir çırpılır
içine 300 gr erimis ılık bitter ilave edilir tekrar çırpılır
not: yarım ölçü yapın
kolay olsun diyorsanız çikolatalı creme ole
içine çikolata rendesi arzu ederseniz
üzerine taze rendelenmiş hindistan cevizi
Yapılışı:
yağ ve şeker elle krema kıvamına getirilir
kakao , tuz ve su ilave edilir karıstırılır
un ilavesi ile orta sertlikte hamur yapılır
çokta sert olmamalı
dolapta 30 dakika dinlendirilir
tartölet kalıpları hafi yağlanır
tart hamuru cevizden iri alınır merdane ile çay tabağı seklinde acılır kalıplara yerlestirilir seklini alması sağlanır
önceden ısınmıs 180 derecede 15-20 dakika pişirilr
kerema tarife göre hazırlanır
içine çikolata parçası katılır karıstırılır
soğuyan ve kalıptan çıkarılan tartöletlerin içine krema sıkılır üzeri bol hindistan cevizi ile süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul