Konu
:
Pudingli Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Pudingli Milföy Tatlısı
06-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Pudingli Milföy Tatlısı
çilekli milföy - milföylü çilek tatlısıMalzemeler:
6 adet yumurta,
yarım su bardağı un,
yarım su bardağı nişasta,
yarım litre süt,
1 su bardağı tozşeker,
3 adet milföy hamuru
Tarifi:
Yumurtaları, unu, nişastayı ve şekeri bir kapta iyice karıştırın
Sütü ve çubuk vanilyayı başka bir tencereye aktarın
Süt ılındığında çubuk vanilyayı çıkarın
Yumurtalı karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak sütün üzerine ilave edin
Kısık ateşte karışım koyulaşana dek pişirin
Ocağın üzerinden indirerek soğumaya bırakın
İyice soğuduktan sonra tereyağını çırpma teli ile karıştırarak vanilyalı kremaya yedirin
Milföyleri ortadan ikiye kesin
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin
Kızarana dek pişirin
Bir kat milföyün üzerine krema sıkacağına doldurduğunuz kremayı sıkın
İnce dilimlenmiş çilekleri dizin
Diğer milföyü yerleştirin
İkinci porsiyona da krema ve çilekleri bu şekilde dizin
Servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul