Konu
:
Cevizli Göksu Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Göksu Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Göksu Tatlısı
Cevizli Göksu Tatlısı Tarifi - Cevizli Göksu Tatlısı Hazırlanışı - Cevizli Göksu Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler: 8 kişilik
3 adet yumurta
½ su bardağı eritilmiş bitkisel margarin
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
3
4 su bardağı un
½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
şurup için: 4 su bardağı su
3
5 su bardağı tozşeker
½ limonun suyu
Hazırlanışı: Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın
Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin
Un ve ceviz içini ekleyip yoğurmaya başlayın
Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın
Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra üzerine hafifçe bastırın
Üzerine fırın kağıdı serilmiş veya fındık kadar margarinle yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin
Fırını 10 dakika önceden ısıtıp, 175 derece alt üst konuma ayarlayın
Sıcak fırında 20 dakika pişirip, fırını söndürün
Kapağını açıp fırında bekleterek soğutun
Öte yandan şurup için bir tencereye koyduğunuz su ve şekeri kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatıp ocaktan alın
Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın
Biraz ılınmasını bekleyin (parmak dayanacak sıcaklık)
Sonra da ılık şurubu ılık tatlıların üzerine gezdirip, 1-2 saat çekmesini bekleyin
Ceviz içi ve varsa minik şekerlemelerle süsleyip servise sunun
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul