Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Göksu Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Göksu Tatlısı



Cevizli Göksu Tatlısı Tarifi - Cevizli Göksu Tatlısı Hazırlanışı - Cevizli Göksu Tatlısı Malzemeleri



Malzemeler: 8 kişilik

3 adet yumurta

½ su bardağı eritilmiş bitkisel margarin

1 su bardağı yoğurt

2 çay kaşığı karbonat

34 su bardağı un

½ su bardağı çekilmiş ceviz içi

şurup için: 4 su bardağı su

35 su bardağı tozşeker

½ limonun suyu


Hazırlanışı: Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin Un ve ceviz içini ekleyip yoğurmaya başlayın Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yuvarlayıp sonra üzerine hafifçe bastırın Üzerine fırın kağıdı serilmiş veya fındık kadar margarinle yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin Fırını 10 dakika önceden ısıtıp, 175 derece alt üst konuma ayarlayın Sıcak fırında 20 dakika pişirip, fırını söndürün Kapağını açıp fırında bekleterek soğutun Öte yandan şurup için bir tencereye koyduğunuz su ve şekeri kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatıp ocaktan alın Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın Biraz ılınmasını bekleyin (parmak dayanacak sıcaklık) Sonra da ılık şurubu ılık tatlıların üzerine gezdirip, 1-2 saat çekmesini bekleyin Ceviz içi ve varsa minik şekerlemelerle süsleyip servise sunun





Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla