Yalnız Mesajı Göster

Dondurulmuş Elma Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurulmuş Elma Tatlısı



Dondurulmuş Elma Tatlısı Tarifi - Dondurulmuş Elma Tatlısı Nasıl Yapılır - Dondurulmuş Elma Tatlısı Malzemeleri


Malzemeler


6 adet elma

8 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı doğal kırmızı boya

su

1 adet çubuk tarçın


İç malzemesi


4 yemek kaşığı ceviz içi

2 yemek kaşığı kuru üzüm

1 çay kaşığı toz tarçın

1 yemek kaşığı pudra şekeri


Sos malzemesi


1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

15 yemek kaşığı şeker

Yarım çay kaşığı vanilya


Elma tatlısı nasıl yapılır?


Elmaları soyun, diplerini delmeden ortalarını hafifçe oyun

Bir tencereye yerleştirip, elmaların yarısına gelene kadar su koyunŞekeri aralarına serpiştirin Eğer daha tatlı isterseniz, şeker miktarını artırabilirsiniz Ama bu şekilde çok hafif oluyor Diyabetikseniz, tatlandırıcıda kullanabilirsiniz

Pancardan elde edilen gıda boyasınıda ekleyin1 çay bardağı pancar suyuda olur O da yoksa bir tutam hibiskus da olur Hiçbiri olmazsa renksiz de olabilirTarçınıda suya atın

Altını açıp kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca altını kısın Sık sık kontrol edin çok kısa sürede pişiyor çünkü Arada suyundan alıp elmaların üzerine gezdirin ki rengi iyice kızarsın

Elmalar pişince bir servis tabağına alın

İç malzemesini karıştırın, elmaların içine doldurun Ben içini doldurduktan sonra birer yemek kaşığı daartan sudan ekliyorumYapmasanızda olur

Sos malzemenizi pişirin Sıcakken elmaların üzerine gezdirin Üzerlerine kremşanti sıkabilir veya kaymakta koyabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla