Konu
:
Havuçlu Etimek Tatlsı
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Etimek Tatlsı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Etimek Tatlsı
Havuçlu Etimek Tatlsı Tarifi - Havuçlu Etimek Tatlsı Nasıl Yapılır - Havuçlu Etimek Tatlsı Malzemeleri
Tabanı için
1 paket tuzsuz etimek
Havuçlu elmalı katman
3 adet orta boy havuç
1 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek tatlısı nasıl yapılır?
Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin
Havuçları ve elmayı rendeleyin
şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın
Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin
Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün
Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin
Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın
Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin
Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirin
ben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım)
Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin
Havuçlu kısmın üzerine dökün
Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın
2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul