Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlen Şuruplu Dondurma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlen Şuruplu Dondurma



Böğürtlen Şuruplu Dondurma Tarifi - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Yapılışı - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Nasıl Yapılır

Malzemeler

1 Su bardağı böğürtlen

4 Çorba kaşığı tozşeker

2 Adet armut

500 gr vanilyalı dondurma

1 Su bardağı krem şanti

Üzerini süslemek için : Krema


Hazırlanışı


Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin

Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin

Armutlardan birini ince ince dilimleyin

Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin

Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin

Meyveleri soğumaları için bir kenara alın

Dondurmayla krem şantiyi karıştırın

Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın

Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin

Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün

Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla