Konu
:
Böğürtlen Şuruplu Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlen Şuruplu Dondurma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlen Şuruplu Dondurma
Böğürtlen Şuruplu Dondurma Tarifi - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Yapılışı - Böğürtlen Şuruplu Dondurma Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
4 Çorba kaşığı tozşeker
2 Adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 Su bardağı krem şanti
Üzerini süslemek için : Krema
Hazırlanışı
Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin
Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin
Armutlardan birini ince ince dilimleyin
Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin
Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin
Meyveleri soğumaları için bir kenara alın
Dondurmayla krem şantiyi karıştırın
Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın
Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin
Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün
Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul