Konu
:
Milföylü Karamelize Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Karamelize Armut Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Karamelize Armut Tatlısı
armut tatlısı nasıl yapılır - milföy ile armut tatlısı - milföylü armutMalzemeler:
3 adet iri yumuşak armut
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kahvaltılık tereyağı
4 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyeğı ve toz şeker tavaya konur
Üzerine soyulmuş, çekirdeklerri çıkarılmış ve dilimlenmiş armutlar eklenir
Kısık ateşte armudun rengi dönene kadar ara sıra karıştırarak pişirilir
Armutlu karışım uygun büyüklükteki bir fırın kabına aktarılır
Milföy hamurlarının ikisi üste ikisi alta konur
Unlu zeminde merdane ile fırın kabının büyüklüğünde açılır, armutlu karışımı örtecek şekilde yerleştirilir
Tatlı önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir
Milföy hamuru pembeleşene kadar pişirilir
Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul