Konu
:
Ağaççilekli Elmasiye
Yalnız Mesajı Göster
Ağaççilekli Elmasiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağaççilekli Elmasiye
Ağaççilekli Elmasiye Tarifi - Ağaççilekli Elmasiye Yapılışı - Ağaççilekli Elmasiye Nasıl Yapılır - Ağaççilekli Elmasiye Malzemeleri
1/2 kg ağaççileği ya da çilek
2,5 bardak toz şeker
2 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı limon
3 yumurta akı
300 gr krem şantiy
10 yaprak jelatin
2 damla kırmızı şekerci boyası
1 damla yeşilşekerci boyası
Ağaççileklerinin ya da çileklerin sapları ayıklanıp yıkanır
Sonra da kalın delikli bir süzgeçten geçirilir
Bu tencereye şeker, su ve limon suyu koyulup orta ateşte bir taşım kaynatılarak koyuca şurup hazırlanır
15-20 da-, kika önceden soğuk suda ıslatılmış jelatin yaDrakları ilâve edilir ve karıştırılarak şurupta eritilir
Daha sonra bir başka tencereye yumurta akları koyulur bir küçük tutam tuz ilâve edilir ve kar gibi olana kadar telle 5 - 6 dakika çırpılır
Kaynar haldeki şurup azar azar olmak ve hızlıca karıştırmak suretiyle buna ilâve edilir
İyice karıştırılıp halledilir
Şekerci boyaları ve süzgeçten geçirilmiş çilek de ilâve edilir
Tencere, içi soğuk su dolu bir kaba oturtulur ve koyu pelte gibi olana kadar karıştırılarak soğutulur
Sonra krem şantiyi katıp karıştırılır
Ve buz kabına ya da kalıba dökülüp buzluğa koyup dondurulur
İki saat kadar sonra dolaptan çıkarılır
Kenarları bıçakla sıyrılıp, dibi de ılık suya sokulup çıkarıldıktan sonra bir tabağa ters çevrilerek alınır, servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul