06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Elmalı Turta
elmalı tatlılar - kremalı elmalı turta nasıl yapılır - kremalı tatlı tarifleri

Elmalı Turta İçin Malzemeler
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 /2 su bardağı zeytinyağı
* 3 yumurta
* aldığı kadar un
* 1 paket kabartma toz
* 2/3 su bardağı süt
* hindistancevizi ve tarçın
* Üzeri İçin: 5-6 adet Amasya elması, iki kaşık şeker, tarçın
Krema Malzemeleri
* 1lt süt
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yumurta beyazı
* vanilya
* 6 kaşık silme şeker
Yapılışı
Hamur için verilen, un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri karıştırın Unu ve kabartma tozunu, eleyerek ekleyin Pürüzsüz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun 1/3 ünü ayırıp buzdolabına koyun Diğer hamuru yaklaşık 30 cm çapında tart kalıbına yayın Elmaları soyup , yarım ay şeklinde incecik dilimler halinde kesin Şeker ve tarçınla karıştırın
Kalıba serdiğiniz hamurun üzerine elma harcını yayıp , buzdolabından çıkardığınız hamuru üzerine rendeleyin 200 derecede pişirin Kremayı hazırlayın ve soğutun Soğuyan turtadan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin Alt bisküvisi kalın olacağından , turtayı enlemesine , pasta keser gibi ikiye ayırın ve krema sürün Kapatıp hem kenarını , hemde üzerini krema ile süsleyin Fıstık ve kiraz şekerlemesi ilave etmeyi unutmayın
|
|
|