06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Damla Çikolatalı Brownie
Brownie - Brownie Tarifi - Brownie Nasıl Yapılır
Malzeme
- 185 g Sana yağı
- 2 paket sütsüz çikolata
- 85 g un (1 su bardağı dan 1 parmak eksik)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 175 ml süt
Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın
Kaynayan suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap oturtup, içine küçük parçalara böldüğünüz sütsüz çikolataları koyup, tahta bir kaşık ile karıştırarak çikolatayı eritin
Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip, karıştırarak ikisinide güzelce eritin
Çikolata sıvı hale gelince tencerenin üstünden alıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın (Bain Marie usulü pişirme iç içe iki kap kullanarak kapların arasındaki kaynayan su buharını kullanarak pişirme yöntemidir )
Derin bir kâseninin içine yumurtaları kırıp, içine pudra şekerini ilave edin
Bir çırpıcı yardımı ile pudra şekeri yumuratanın içinde eriyinceye kadar çırpın
Karışım krema kıvamına geldikten sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu ve kakaoyu ilave edip, karıştırın
Daha sonra harcın içine erimiş Sanalı çikolatayı ilave edip, iyice karıştırın
En son olarak içine damla çikolataları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın
Kek harcını, Sıvı Sana ile yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökün
Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirin
Browninin yumuşak olması için fazla pişirmeyin
Kürdan ile Browninin pişip, pişmediğini kontrol etmek için kürdanı batırdığınızda, kek harcının kürdana hafifçe yapışması gerekiyor
Damla çikolatayı Brownieyi arzuya göre dilimleyip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin
alıntı
|
|
|