Yalnız Mesajı Göster

Damla Çikolatalı Brownie

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damla Çikolatalı Brownie



Brownie - Brownie Tarifi - Brownie Nasıl Yapılır


Malzeme


- 185 g Sana yağı

- 2 paket sütsüz çikolata

- 85 g un (1 su bardağı dan 1 parmak eksik)

- 2 yemek kaşığı kakao

- Yarım su bardağı damla çikolata

- 3 adet yumurta

- 2 su bardağı pudra şekeri

- 175 ml süt

Hazırlanışı


Küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın

Kaynayan suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap oturtup, içine küçük parçalara böldüğünüz sütsüz çikolataları koyup, tahta bir kaşık ile karıştırarak çikolatayı eritin

Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip, karıştırarak ikisinide güzelce eritin

Çikolata sıvı hale gelince tencerenin üstünden alıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın (Bain Marie usulü pişirme iç içe iki kap kullanarak kapların arasındaki kaynayan su buharını kullanarak pişirme yöntemidir)

Derin bir kâseninin içine yumurtaları kırıp, içine pudra şekerini ilave edin

Bir çırpıcı yardımı ile pudra şekeri yumuratanın içinde eriyinceye kadar çırpın

Karışım krema kıvamına geldikten sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu ve kakaoyu ilave edip, karıştırın

Daha sonra harcın içine erimiş Sanalı çikolatayı ilave edip, iyice karıştırın

En son olarak içine damla çikolataları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın

Kek harcını, Sıvı Sana ile yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökün

Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirin

Browninin yumuşak olması için fazla pişirmeyin

Kürdan ile Browninin pişip, pişmediğini kontrol etmek için kürdanı batırdığınızda, kek harcının kürdana hafifçe yapışması gerekiyor

Damla çikolatayı Brownieyi arzuya göre dilimleyip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla