Yalnız Mesajı Göster

Divan Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Divan Tatlısı



Tatlı Tarifi - Divan Tatlısı - Divan Tatlısı Nasıl Yapılır




Malzeme (4 Kişilik):


100 ml Süt,

50 gr Tereyağı,

80 gr Un,

3 ad Yumurta,

1/2 çay kaşığı Tuz

Krema malzeme:


250 ml Süt,

75 gr Şeker,

30 gr Tereyağı,

50 gr Un,

1 ad Yumurta,

1/2 paket Vanilya,

Çikolata sos:

200 ml Süt,

50 gr Kuvartür,

50 gr Pralin,

40 gr Kakao,

1 ad Yumurta sarısı,

1/2 tatlı kaşığı Nişasta


Tarif:


Süt kaynatılıp, içine tereyağ katıp eritilir Sonra unu katıp tel yardımıyla kısık ateşte pişerken yoğrulur 5-6 dk sonra ateşten alınıp mikserde karıştırılırken, yumurtalar yedirilir Sonra sıkma torbası ile tepsiye sıkılıp, sıcak fırında 25 dk pişirilir


Krema: Süt, şeker ilave edilip kaynatılır Ayrı bir kapta yumurta kırılıp, kaynayan sütten çok az ilave edilip, un ve vanilya ile birlikte iyice çırpılır Bu karışım ince tel süzgeçten geçirilip, kaynayan süte karıştırılır Koyulaşınca tereyağ eklenerek kısık ateşte pişirilip, soğumaya alınır


Sosu: Süt kaynarken içine kakao, pralin ve kuvertür ilave edilir Nişasta suyun içinde eritilip, yumurta sarısı karıştırılarak, süte yedirilir 25-30 dk pişirilerek soğumaya bırakılır Hazırlanan ekmeğin içine krema sürülüp tabağa konur Üzerine çikolata sos dökülerek servis edilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla