Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Kalburabastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Kalburabastı



İrmik Tatlısı - İrmikli Tatlı - İrmikli Kalburabastı Tarifi - Tatlı Tarifi - Kalburabastı Yapılışı - Şerbetli Tatlı



Malzemeler


Yarım paket tereyağı

1 su bardağı irmik

yarım su bardağı un

1 kahve fincanı su

İçi İçin;


Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı ceviz ya da badem içi

1 tutam tarçın

Şerbeti İçin;


2 su bardağı toz şeker

2 su su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı


Öncelikle şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır Oda ısınında yumuşamış tereyağı, un irmik ve su yoğrulur


Hamur yarım saat dinlendirilir, ceviz kadar parçalar alınır, rendenin üzerinde parmak uçlarıyla yuvarlak açılır yeteri kadar iç konur, rulo yaparak kaldırılır


Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece fırında pembe renkkte pişirilir Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla