Konu
:
İrmikli Kalburabastı
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Kalburabastı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Kalburabastı
İrmik Tatlısı - İrmikli Tatlı - İrmikli Kalburabastı Tarifi - Tatlı Tarifi - Kalburabastı Yapılışı - Şerbetli Tatlı
Malzemeler
Yarım paket tereyağı
1 su bardağı irmik
yarım su bardağı un
1 kahve fincanı su
İçi İçin;
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz ya da badem içi
1 tutam tarçın
Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
2 su su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır
Oda ısınında yumuşamış tereyağı, un irmik ve su yoğrulur
Hamur yarım saat dinlendirilir, ceviz kadar parçalar alınır, rendenin üzerinde parmak uçlarıyla yuvarlak açılır yeteri kadar iç konur, rulo yaparak kaldırılır
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derece fırında pembe renkkte pişirilir
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul