Konu
:
Yengem Duymasın Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Yengem Duymasın Helvası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yengem Duymasın Helvası
derya baykal yengem duymasın helvası tarifi
1,5 bardak nişasta
Yarım bardak tereyağ
3 bardak şeker yada bal
3,5 bardak su
1 kase file badem
1 fincan gül suyu
Süslemek için 1 adet pembe gül
Nisata ve suyu karıştır elekten geçirerek tereyağ ve şekerle birlikte tencereye koy karıştırarak pişirmeye başla kaynamaya başlayınca koyulaşmaya başlayacak rengi saydamlaşmaya başlayınca pişmiş demektir yaklaşık 10 dakika
çok koyulaşmadan içerisine file badem ve gülsuyunuda ilave edip altını kapatın
gül yaprağıyla sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul