Yalnız Mesajı Göster

Yengem Duymasın Helvası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yengem Duymasın Helvası



derya baykal yengem duymasın helvası tarifi

1,5 bardak nişasta

Yarım bardak tereyağ

3 bardak şeker yada bal

3,5 bardak su

1 kase file badem

1 fincan gül suyu

Süslemek için 1 adet pembe gül


Nisata ve suyu karıştır elekten geçirerek tereyağ ve şekerle birlikte tencereye koy karıştırarak pişirmeye başla kaynamaya başlayınca koyulaşmaya başlayacak rengi saydamlaşmaya başlayınca pişmiş demektir yaklaşık 10 dakika çok koyulaşmadan içerisine file badem ve gülsuyunuda ilave edip altını kapatın gül yaprağıyla sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla