Yalnız Mesajı Göster

Çifte Çikolatalı Profiterol

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çifte Çikolatalı Profiterol



Çifte Çikolatalı Profiterol - Çifte Çikolatalı Profiterol Tarifi



Malzemeler :

15 Su BUn

15 Su BSu

1 Çorba KMargarin

1 Tatlı KToz Şeker

1 Fiske Tuz

Kreması İçin:

3 Su BSüt

2 Çorba KUn

1 Çorba KNişasta

1 Su BToz Şeker

1 Portakal

Sosu İçin:

25 Su BSüt

1 Su BToz Şeker

1 Çorba KUn

1 Çorba KNişasta

2 Çorba KKakao

15 Adet İkramlık Çikolata

Yarım Çay BFındık Yağı

Üzeri İçin:

Beyaz Çikolata

Hazırlanışı


Tencereye 15 su bardağı suyu alınÜzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın Su kaynayınca ÜZERİNE 15 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın


Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin


Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alınSütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 25 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın


Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın


Servis tabağına dizin Üzerine çikolatalı sosu dökün Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla