Konu
:
Çifte Çikolatalı Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Çifte Çikolatalı Profiterol
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çifte Çikolatalı Profiterol
Çifte Çikolatalı Profiterol - Çifte Çikolatalı Profiterol Tarifi
Malzemeler :
1
5 Su B
Un
1
5 Su B
Su
1 Çorba K
Margarin
1 Tatlı K
Toz Şeker
1 Fiske Tuz
Kreması İçin:
3 Su B
Süt
2 Çorba K
Un
1 Çorba K
Nişasta
1 Su B
Toz Şeker
1 Portakal
Sosu İçin:
2
5 Su B
Süt
1 Su B
Toz Şeker
1 Çorba K
Un
1 Çorba K
Nişasta
2 Çorba K
Kakao
15 Adet İkramlık Çikolata
Yarım Çay B
Fındık Yağı
Üzeri İçin:
Beyaz Çikolata
Hazırlanışı
Tencereye 1
5 su bardağı suyu alın
Üzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın
Su kaynayınca ÜZERİNE 1
5 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın
Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın
Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın
Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın
Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin
Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın
Sütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin
Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın
Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 2
5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın
Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın
Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın
Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın
Servis tabağına dizin
Üzerine çikolatalı sosu dökün
Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul