Yalnız Mesajı Göster

Altı Kekli Üstü Portakallı Tatlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altı Kekli Üstü Portakallı Tatlı



Altı Kekli Üstü Portakallı Tatlı - Altı Kekli Üstü Portakallı Tatlı Tarifi



Malzemeler :

Keki İçin:

3 Yumurta

1 Su B Toz Şeker

1 Su B Mor Haşhaş

1 Çay B Sıvıyağ

1 Çay B Su

1 Çay B Hindistan Cevizi

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

2 Su B Un

Portakal Peltesi İçin:

5 Portakal

1 Çay B Toz Şeker

1 Çorba K Nişasta

Hazırlanışı

Yuvarlak kek kalıbımızın altını yağlı pişirme kağıdıyla kapatıyoruz Genişçe bir kaba şekerimizi koyup yumurtaları kırıyoruz Çırpıcıyla yüksek hızda köpürtüyoruz Üzerine su ve yağ ekleyip biraz daha karıştırıyoruz


Un, kabartma tozu, vanilya, haşhaş ve hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz Bir portakalın kabuğunu da rendeliyoruz Hepsini karıştırdıktan sonra harcımızı kalıbın içine döküyoruz


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Sosu hazırlamak için kabukları soyulmuş portakalların suyunu sıkıyoruz Şekeri ve nişastayı da soğuk portakal suyunun içine ekleyip ocağa koyarak pelte kıvamında pişiriyoruz Pişirdiğimiz pelteyi kekin üzerine sıcakken döküyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla