Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Künefe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Künefe



Malzemeler:

250 grtel kadayıf

150 grdil peyniri

1 çorba ktereyağı

Üzeri için:


1 kase fındık

Şerbeti için:


15 su btoz şeker

1 su bsu

1 dilim limon

Hazırlanışı:


Tel kadayıfı doğrayın Üzerine eritilmiş tereyağını dökerek harmanlayın Kadayıfın yarısını tavaya alarak biraz bastırın Daha sonra üzerine dil peynirini lif lif açarak üzerine ekleyin Kalan kadayıfı da üzerine ekleyerek iyice bastırın Mümkünse üzerine kaplayacak büyüklükte bir tabak kapatarak üzerine ağırlık koyun Bir süre beklettikten sonra tavada iki taraflı olarak nar gibi kızartın


Diğer tarafta şerbetini hazırlayın Fındıkları da tepsiye alarak 170 derecelik fırında kızartın


Nar gibi kızaran künefeyi sıcak şerbet ile buluşturduktan sonra kızartılmış bol fındık ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla