Konu
:
Fındıklı Künefe
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Künefe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Künefe
Malzemeler:
250 gr
tel kadayıf
150 gr
dil peyniri
1 çorba k
tereyağı
Üzeri için:
1 kase fındık
Şerbeti için:
1
5 su b
toz şeker
1 su b
su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Tel kadayıfı doğrayın
Üzerine eritilmiş tereyağını dökerek harmanlayın
Kadayıfın yarısını tavaya alarak biraz bastırın
Daha sonra üzerine dil peynirini lif lif açarak üzerine ekleyin
Kalan kadayıfı da üzerine ekleyerek iyice bastırın
Mümkünse üzerine kaplayacak büyüklükte bir tabak kapatarak üzerine ağırlık koyun
Bir süre beklettikten sonra tavada iki taraflı olarak nar gibi kızartın
Diğer tarafta şerbetini hazırlayın
Fındıkları da tepsiye alarak 170 derecelik fırında kızartın
Nar gibi kızaran künefeyi sıcak şerbet ile buluşturduktan sonra kızartılmış bol fındık ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul