Yalnız Mesajı Göster

Örgülü Tatlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Örgülü Tatlı



Örgülü Tatlı-Tatlı tarifleri





MALZEMELER


1 Su Bardağı Sıvı Yağ

1 Su Bardağı Erimiş Margarin

1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)

1 Paket Kabartma Tozu

Alabildiğince Un

1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir) dövülmeden

Şerbeti için:

5 Su Bardağı Şeker

5 Su Bardağı Su 1/4 Limon



HAZIRLANIŞI


Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım Unu eleyerek ilave edelim Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim Hamurumuz ne çok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım

Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim

Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim 200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim

Not: Bu tatlıyı ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur Böylece şurubunu iyice çeker

Alıntı Yaparak Cevapla