Konu
:
Örgülü Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Örgülü Tatlı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Örgülü Tatlı
Örgülü Tatlı-Tatlı tarifleri
MALZEMELER
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Erimiş Margarin
1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiğince Un
1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir) dövülmeden
Şerbeti için:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su 1/4 Limon
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım
Unu eleyerek ilave edelim
Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım
Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim
Hamurumuz ne çok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım
Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim
Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim
Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım
Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim
Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım
Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim
200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim
Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim
Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim
Not: Bu tatlıyı ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur
Böylece şurubunu iyice çeker
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul