Yalnız Mesajı Göster

Gelin Hanım Tatlısı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Hanım Tatlısı Tarifi



Tatlı-Tatlı tarifleri




500 gr kayısı

1 Su bardağı şeker

1 Su bardağı haşlanmış pirinç

2 Çorba kaşığı margarin

1 Su bardağı ceviz

1 Su bardağı üzüm

1 Çay kaşığı tarçın

6 Adet karanfil

1 Adet havuç rendesi

1 Su bardağı su

2 Çorba kaşığı hindistancevizi




Hazırlanışı


* Kayısıları akşamdan suya koyun

* Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp 5 dakika haşlayın

* Suyunu süzün ve soğutun

* Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm tarçın koyun ve karıştırın

* Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun

* Kayısıları cam bir tepsiye dizin

* Üzerine şekeri serpin karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun

* Üzerini folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirin

* Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp tabağa dizin

* Soğuk olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla