Yalnız Mesajı Göster

Muzlu EkmekTatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu EkmekTatlısı



MUZLU EKMEK TATLISI TARİ


125 gram margarin

2 bardak un

1 bardak toz şeker

8 yemek kaşığı süt

4 adet muz

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tutam tuz

sıvıyağ


Yapılışı


Un, margarin, kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun Yavaş yavaş sıvı yağ, karbonat ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın


Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin Bu karışımı da hamura ekleyin 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın


Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin, 160 derecelik fırında 15 saat pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla