Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Kara Helva

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Kara Helva



tatli tarifi - geleneksel tatlılar - Helva tarifi



4 bardak un

3 bardak süt su karışımı

150 gr tereyağ

6-7 yemek kaşığı pekmez

1,5 su bardağı toz şeker


Unu bir tencerede pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun Bir başka kapta süt su karışımı, şeker ve pekmezi karıştırarak şeker ve pekmez eriyinceye kadar ılıtın

Başka bir tencerede yağı eritin, unu erimiş yağın üzerine ekleyin ve karıştırın(un top top olduysa eleyerek ekleyin Aslında un baştan yağ ile kavrulabilir ama yağlı unu elemek güç olduğu için annem böyle yapıyormuş) Üzerine şerbeti ekleyip iyice karıştırın ve tepsiye bastırın Sıcakken kesip, soğuyunca servis yapın İsteğe bağlı olarak pekmez oranı arttırılıp şeker oranı azaltılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla