Konu
:
Pekmezli Kara Helva
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Kara Helva
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Kara Helva
tatli tarifi - geleneksel tatlılar - Helva tarifi
4 bardak un
3 bardak süt su karışımı
150 gr tereyağ
6-7 yemek kaşığı pekmez
1,5 su bardağı toz şeker
Unu bir tencerede pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun
Bir başka kapta süt su karışımı, şeker ve pekmezi karıştırarak şeker ve pekmez eriyinceye kadar ılıtın
Başka bir tencerede yağı eritin, unu erimiş yağın üzerine ekleyin ve karıştırın
(un top top olduysa eleyerek ekleyin
Aslında un baştan yağ ile kavrulabilir ama yağlı unu elemek güç olduğu için annem böyle yapıyormuş) Üzerine şerbeti ekleyip iyice karıştırın ve tepsiye bastırın
Sıcakken kesip, soğuyunca servis yapın
İsteğe bağlı olarak pekmez oranı arttırılıp şeker oranı azaltılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul