Konu
:
Havuçlu irmik
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu irmik
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu irmik
Havuçlu irmik tarifi - Havuçlu irmiğin yapılışı - Tatlı tarifi
Malzemeleri
1 su bardağı irmik
125 gr
margarin
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
500 gr
havuç
1 su bardağı ceviz
1 kase krem şanti
Taze mevsim meyvesi
Hazırlanışı
Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim
Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım
Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım
Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim
Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim
Soğutup cevizleri ilave edelim
Karışımı irmiğin üzerine dökelim
En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim
Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina, kivi, portakal, muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul