Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu irmik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu irmik



Havuçlu irmik tarifi - Havuçlu irmiğin yapılışı - Tatlı tarifi


Malzemeleri


1 su bardağı irmik

125 grmargarin

4 su bardağı süt

1,5 su bardağı tozşeker

500 gr havuç

1 su bardağı ceviz

1 kase krem şanti

Taze mevsim meyvesi


Hazırlanışı


Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim Soğutup cevizleri ilave edelim Karışımı irmiğin üzerine dökelim En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina, kivi, portakal, muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla