Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Tarçınlı Dilimler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Tarçınlı Dilimler



Elmalı Tarçınlı Dilimler - Elmalı Tarçınlı Dilimler Tarifi - Oktay Usta Elmalı Tarçınlı Dilimler



Malzemeler:


25 su bun

1 çay byoğurt

1 çay bzeytinyağı

1 çay btoz şeker

Yarım pkabartma tozu

1 pvanilya

1 yumurta

Arası için:


3 elma

4 çorba ktoz şeker

Ceviz

Tarçın

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına 25 su bardağı un alınUnun ortasına yumurta akını alınÜzerine 1 çay bardağı zeytinyağı,1 çay bardağı yoğurt,kabartma tozunu,vanilyayı da alın Hamuru yoğurun Hamur dinlenirken iç harcı için tavaya elmaları rendeleyin Üzerine tozşekeri alıp suyunu çekene kadar pişirin Hamuru merdane ile açınÜzerine elmalı harcı yayınÜzerine cevizin yarısını ince bir şekilde çekip yayın Biraz tarçın serpin Hamuru rulo yapıp buzdolabında yarım saat dinlendirin Daha sonra dolaptan alıp bir parmak kalınlığında kesin İc harcı Gözükecek şekilde tepsiye dizin Ortalarına birer tane bütün ceviz koyun Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirin Ilık ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla