Yalnız Mesajı Göster

Antep Bülbülü - Necip Usta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Bülbülü - Necip Usta



antep baklavası - antep bülbülü nasıl yapılır - antep burmasıMalzemeler:


18 adet 60 santim çapında baklava yufkası

750 gr erimiş yağ

Şurubu :

2 kg şeker

1100 gr su

1 kahve kaşığı limon tuzu


Tarifi:


Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatın Baklava hamurunu hazırlayıp yufka olarak mermerin üzerine seriniz, elinizdeki oklavayı cetvel gibi kullanarak hamurları 18x18 kare kesiniz ve hamurların kurumaması için üst üste koyup rutubetli bir bezin altına koyunuz Bir miktar mermerin üzerine alıp teker teker hamurların üzerine çubuğu koyup sıkmadan sigara sarar gibi sarınız İki ucundan hafif sıkıp iterek hamuru büzüp mermerin üzerine çekiniz Bütün hamur bitince ilk büzülmüş hamurdan başlayarak hamurların iki ucunu bir araya getirip hafif sıkıp yuvarlak tırtıllı halka gibi tepsiye 1'er santim üst üste bindirerek diziniz Erimiş yağı eliniz dayanır sıcaklıkta olunca hamurun üzerine muntazam döküp 20 dakika fırında pişirip yağını süzdürüp hemen şurubunu kaynar olarak döküp soğuyunca servis ediniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla