Konu
:
Antep Bülbülü - Necip Usta
Yalnız Mesajı Göster
Antep Bülbülü - Necip Usta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Bülbülü - Necip Usta
antep baklavası - antep bülbülü nasıl yapılır - antep burmasıMalzemeler:
18 adet 60 santim çapında baklava yufkası
750 gr
erimiş yağ
Şurubu :
2 kg
şeker
1
100 gr
su
1 kahve kaşığı limon tuzu
Tarifi:
Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatın
Baklava hamurunu hazırlayıp yufka olarak mermerin üzerine seriniz, elinizdeki oklavayı cetvel gibi kullanarak hamurları 18x18 kare kesiniz ve hamurların kurumaması için üst üste koyup rutubetli bir bezin altına koyunuz
Bir miktar mermerin üzerine alıp teker teker hamurların üzerine çubuğu koyup sıkmadan sigara sarar gibi sarınız
İki ucundan hafif sıkıp iterek hamuru büzüp mermerin üzerine çekiniz
Bütün hamur bitince ilk büzülmüş hamurdan başlayarak hamurların iki ucunu bir araya getirip hafif sıkıp yuvarlak tırtıllı halka gibi tepsiye 1'er santim üst üste bindirerek diziniz
Erimiş yağı eliniz dayanır sıcaklıkta olunca hamurun üzerine muntazam döküp 20 dakika fırında pişirip yağını süzdürüp hemen şurubunu kaynar olarak döküp soğuyunca servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul