Konu
:
Damat Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Damat Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damat Tatlısı
Damat Tatlısı Tarifi - Damat Tatlısının Yapılışı - Damat Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler
8 yumurta
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
Şerbet malzemeleri
4 bardak su
4 bardak şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı limon suyu
• Ölçüler büyük fırın tepsisine göredir
Dilerseniz tam yarı ölçülerde küçük fırın tepsilerinde ve borcamlarda yapabilirsiniz
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın, üzerine sıvıyağ, un, kabartma tozu ve hindistan cevizini ilave edip kek kıvamında bir hamur elde edin
Büyük fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpin ve karışımınızı dökün
Çok ince bir hamur tabakası olması gerekiyor
180 derecede hafifçe kızarıncaya kadar pişirin
Bu arada şerbetinizi yapabilirsiniz
Şeker ve suyu bir tencereye koyup karıştırarak şerbetinizi yapın, kaynamaya başlayınca vanilin ve limon suyunu ilave edin
Şerbet kıvamına gelince ocaktan indirip soğutun
Fırında pişen kek kıvamındaki tatlınızı çıkarınca 2 bardak soğuk süt ile ıslatın
Son olarak da şerbeti dökün
Servis sırasında dondurma ya da hindistan ceviziyle sunum yapabilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul