Yalnız Mesajı Göster

Damat Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damat Tatlısı



Damat Tatlısı Tarifi - Damat Tatlısının Yapılışı - Damat Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler


8 yumurta

2 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı Hindistan cevizi

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı süt


Şerbet malzemeleri


4 bardak su

4 bardak şeker

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı limon suyu


• Ölçüler büyük fırın tepsisine göredir Dilerseniz tam yarı ölçülerde küçük fırın tepsilerinde ve borcamlarda yapabilirsiniz


Yapılışı:


Yumurta ve şekeri iyice çırpın, üzerine sıvıyağ, un, kabartma tozu ve hindistan cevizini ilave edip kek kıvamında bir hamur elde edin Büyük fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpin ve karışımınızı dökün Çok ince bir hamur tabakası olması gerekiyor 180 derecede hafifçe kızarıncaya kadar pişirin Bu arada şerbetinizi yapabilirsiniz Şeker ve suyu bir tencereye koyup karıştırarak şerbetinizi yapın, kaynamaya başlayınca vanilin ve limon suyunu ilave edin Şerbet kıvamına gelince ocaktan indirip soğutun Fırında pişen kek kıvamındaki tatlınızı çıkarınca 2 bardak soğuk süt ile ıslatın Son olarak da şerbeti dökün Servis sırasında dondurma ya da hindistan ceviziyle sunum yapabilirsiniz


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla