Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Milföy Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Milföy Tatlısı



milföy tatlısı - elmalı milföy - cevizli milföy tatlısıMalzemeler:

500 gr elma

1 paket milföy hamuru

1 çay kaşığı tarçın

100 gr ceviz

50 gr tereyağı

100 gr pudra şekeri

Üzeri için galeta unu

HAZIRLANIŞI :

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edinHamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin

Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla