06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmasiye 2
Elmasiye 2 Tarifi - Elmasiye Yapılışı - Elmasiye Nasıl Yapılır - Elmasiye Malzemeleri
Malzeme :
3 adet portakal,
3 adet mandalina,
3 adet muz,
şeker boyası (kırmızı)
500 gr şeker,
1 limon,
2 yumurta,
40-45 gr jelatin
Yapılışı:
1- Jelatini yıkayıp üzerini örtecek kadar ılık suyla ıslanmağa bırakınız
2- Bir tencereye 2 yumurta akını, yanm limon suyunu, 400 gr şekeri, ıslanmış jelatini 4 su bardağı suyu koyup ateş üzerinde hiç karıştırmadan 25 dakika kaynatınız
3- Ateşten alınca karıştırmadan köpüklerini alınız
4- Köpüklerin tamamen gitmesi için tel süzgeçten geçiriniz
5- Jelatinli suyu iki parçaya bölüp soğumaya bırakınız
6- Bir parçasına şeker boyası katıp renkendiriniz
7- Diğer taraftan mandalinlerin kabuklarını soyup beyaz kısımlannı tamamen temizleyip çekirdekleri çıkanp küçük parçalara doğrayınız
9- Elmalar sert ise 100 gr şekerle kompostadan koyu pişirip onları da küçük parçalara doğrayıp mandalinlere ilave ediniz
10- Portakalın 1 adedini de mandalin gibi doğrayıp meyvelere ilave ediniz
11- 2 adet portakalı yıkayıp baş kısmından azıcık kesip kabuğunu delmeden içerisini boşaltınız
12- Renksiz jelatini meyvelere koyup karıştırınız
13- Boyalı jelatini varsa puding kalıbına yoksa küçük bir tencereye veya tasa ve içi oyulmuş portakalların yarısına kadar koyup buzdolabında jelatin donuncaya kadar bırakınız
14- Renkli jelatin donunca üzerine meyveli renksiz jelatini katıp ve portakallar donuncaya kadar dondurunuz
15- Donunca kalıbı biraz ılık suya batırıp gevşetin, sonra yuvarlak bir servis tabağına ters çeviriniz
16- Portakalları da içleriyle beraber dilimlere kesip yanlarına koyunuz
17- Erimeden servis yapınız
NOT: Hazır jölelerle de yapabilirsiniz Hazır jöleler nasıl kullanıldığı üzerinde yazılıdır
|
|
|