Konu
:
Bademli Elmasiye
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Elmasiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Elmasiye
Bademli Elmasiye Tarifi - Bademli Elmasiye Yapılışı - Bademli Elmasiye Nasıl Yapılır - Bademli Elmasiye Malzemeleri
Malzemeler:
2 su bardağı badem
15 adet acı badem
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı balık nefsi
5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Bademler kısa süre sıcak suda tutulur, sonra iç kabukları soyulur
Havanda ya da mutfak robotunda az süt ilave ederek macun kıvamına getirilir
Tencereya aktarılır, üzerine süt ve şeker eklenir sürekli karıştırarak kısa süre kaynatılır
Ateşten alınca tülbentten ya da ince süzgeçten geçirerek sübyesi çıkarılır
Çıkan malzeme balık nefsi ile karıştırılır
Uygun büyüklükte bir kalıba dökülür, buzluğa konur
Yaklaşık 2 saat sonra kalıp ılık su ile ıslatılır, servis tabağına ters çevrilir
Not: Balık nefsi bulunamazsa kullanılmadan da hazırlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul