Konu
:
Sadabat Elmasiyesi
Yalnız Mesajı Göster
Sadabat Elmasiyesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sadabat Elmasiyesi
Sadabat Elmasiyesi Tarifi - Sadabat Elmasiyesi Yapılışı - Sadabat Elmasiye Nasıl Yapılır - Sadabat Elmasiyesi Malzemeleri
2 portakal
150 gram toz şekeri
1 salkım üzüm
2 muz
1 kokulu elma
2 yuvarlak dilim ananas
100 gram ahududu
1 armut
1 bardak ananas şerbeti
1 bardak vişne şurubu
1/2 kutu vişne kompostosu (konserve)
6 yaprak jelatin
Jelatin yapraklarını soğuk suda yumuşattıktan sonra sıkarak bu suyu gidermeli ve jelatini vişne kompostosu konserve kutusundaki şerbetten bir bardak kadarının içine ufalayarak atmalı
Bu karışımı bir taşım kaynattıktan ve jelatini şerbete iyice yedirdikten sonra kabı ateşten indirmeli; içine ananas konservesi kutusundaki şerbetten bir bardak kadarını katıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakmalı
Portakalın kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırmalı ve her dilimin bir ucunu delerek çekirdeklerini çıkarıp atmalı
Portakallardan birinin dilimlerini bütün halinde bırakmalı, ikincisini ise küçük parçalara doğramalı
Buna kabukları soyulduktan sonra tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğranmış elma vişne ve armudu katmalı
Ahududunun çöplerini çıkarmalı
Üzümün tanelerini salkımından ayırmalı
Bu ikisini de meyvelere katmalı
Muzların kabuklarını soyduktan sonra bunları da ananası dilimleriyle birlikte tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğramalı, bunları da öbür doğranmış meyvelerin İçine katmalı
Şöyle bir karıştırıp harmanladıktan sonra toz şekerini üzerlerine serpmeli
Bir puding kalıbını ele almalı
Önce kalıba jelâtinli şerbetten iki kaşık kadar dökmeli ve bu şerbeti kalıbın kenarlarına bulaştırarak buzdolabında dondurmalı
Kalıbın dibi ve kenarı Jelatinlenince üç dilim portakalı kalıbın dibine koymalı ve bunun üstüne bir kaşık jelâtinli şerbet döküp bunu da buzdolabında dondurmalı
Kalıbın dibindeki üç portakal diliminin üstüne dökülen jelâtinli şerbet donunca henüz donmamış olan jelâtinli şerbetin bir kahve fincanı kadarını bir kenara ayırdıktan sonra geri kalanını doğranmış şekerli meyvelerin üstüne dökmeli
Bunları şöyle bir harmanladıktan sonra olduğu gibi kalıba doldurmalı ve bunu tekrar buz dolabına kaldırmalı
Kalıptaki elmasiye donunca puding kalıbını dolaptan almalı
En üste portakal dilimlerini sermeli
Bunun üstüne de Jelâtinli şerbeti dökmeli (jelâtinli şerbet donmuşsa bunu hafifçe ısıtarak sıvı haline getirip öyle dökmeli)
Kalıbı tekrar buzdolabına kaldırmalı ve içindekiler İyice donuncaya kadar orada tutmalı
Elmasiye İyice donunca kalıbı dolaptan çıkarıp kaynar suya batırmalı ve yarım dakika kadar orada tuttuktan sonra servis tabağına başaşağı ederek içindekini oraya aktarmalı
Servis tabağındaki elmasiyeyi servis saatine kadar buzdolabında tutmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul