Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Elmasiye 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Elmasiye 2



Çilekli Elmasiye Tarifi - Çilekli Elmasiye Yapılışı - Çilekli Elmasiye Nasıl Yapılır - Çilekli Elmasiye Malzemeleri

Kullanılacak malzeme:

1 kg çilek,

1,5 su bardağı tozşeker,

2 limon,

5 yaprak jelatin


Yapılışı:

Jelatin yaprakları soğuk suya konup iyice yumuşatılır Çilekler bol suda iyice yıkanıp ayıklanır ve süzgeçten geçirilerek porselen kâseye suyu alınır Çilek suyuna tozşeker ve limonların suyu katılıp karıştırılır Şeker eridikten sonra karışım ince delikli süzgeçten geçirilerek süzülür Islatılmış jelatin yapraklan iyice sıkılıp suyu alındıktan sonra, ufalanarak bir tencereye konur, yarım fincan ılık su ilave edilerek ateşe oturtulur Karıştırılarak jelatin eritildikten sonra çilek suyu katılır Karıştırılıp ateşten indirilir, kalıba (veya kalıplara) boşaltılır Ilınınca buzdolabına konur Elmasiye iyice donunca buzdolabından çıkarılır Kalıp birkaç saniye kaynar suda tutulduktan sonra ters çevrilerek servis tabağına aktarılır Servis tabağı servis saatine kadar buzdolabında bekletilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla