Konu
:
Çilekli Elmasiye 2
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Elmasiye 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Elmasiye 2
Çilekli Elmasiye Tarifi - Çilekli Elmasiye Yapılışı - Çilekli Elmasiye Nasıl Yapılır - Çilekli Elmasiye Malzemeleri
Kullanılacak malzeme:
1 kg çilek,
1,5 su bardağı tozşeker,
2 limon,
5 yaprak jelatin
Yapılışı:
Jelatin yaprakları soğuk suya konup iyice yumuşatılır
Çilekler bol suda iyice yıkanıp ayıklanır ve süzgeçten geçirilerek porselen kâseye suyu alınır
Çilek suyuna tozşeker ve limonların suyu katılıp karıştırılır
Şeker eridikten sonra karışım ince delikli süzgeçten geçirilerek süzülür
Islatılmış jelatin yapraklan iyice sıkılıp suyu alındıktan sonra, ufalanarak bir tencereye konur, yarım fincan ılık su ilave edilerek ateşe oturtulur
Karıştırılarak jelatin eritildikten sonra çilek suyu katılır
Karıştırılıp ateşten indirilir, kalıba (veya kalıplara) boşaltılır
Ilınınca buzdolabına konur
Elmasiye iyice donunca buzdolabından çıkarılır
Kalıp birkaç saniye kaynar suda tutulduktan sonra ters çevrilerek servis tabağına aktarılır
Servis tabağı servis saatine kadar buzdolabında bekletilmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul