Konu
:
Billuriye-1
Yalnız Mesajı Göster
Billuriye-1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Billuriye-1
Billuriye Tarifi - Billuriye Nasıl Yapılır - Billuriye Malzemeleri
Billuriye
Yağı:
200 gr
suyu alınmış yağ
Kadayıfı:
850 gr
tel kadayıf
İçinin harcı:
400 gr
çekilmiş fıstık
4 kaşık pudra şekeri
Şurubu:
1250 gr
şeker
650 gr
su
1/4 kahve kaşığı limon tuzu
Şurubu için, şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılır
İç için, iç malzemesi beraberce karıştırılır
Yağı tepsiye koyarak tepsiyi buzdolabına koyunuz
Yağ biraz donunca içine 1 tatlı kaşığı bal veya koyu şurup koyarak tahta bir kaşıkla karıştırarak köpürtüp müsavi şekilde tepsinin altına yayınız
Kadayıfları hiç kırmadan kurdela gibi elinize alıp boydan boya mermerin üzerine açınız
Stil başı tabir ettiğimiz hamurları ayıklayıp atınız
Kadayıfların tel tel olmasını temin etmek için kadayıfları kısım kısım iki avucunuzun içine alınız ve kuvvetlice bastırarak kartopu yapar gibi birkaç dakika yuvarlayınız ve sonra yuvarladığınız kadayıfların yarısından fazlasını hiç kırmadan kurdela gibi açarak tepsinin altına döşeyiniz
Sonra fıstığı yayınız, fıstığın üzerine tekrar kalan kadayıfı aynen döşeyip renk almaması için fırının kapağını açık olarak 20 dakika pişiriniz ve sonra fırından çıkarıp bir düz tahtaya veya bir tepsinin arkasına kadayıfı çevirip hemen aynı tepsinin içine kaydırınız
Bu şekilde kadayıfın altı üstüne gelmiş olur ve hemen fırına sürüp 10 dakika daha aynı şekilde pişirip kaynar olarak şurubunu dökünüz ve soğuyunca 6x6 keserek porsiyon porsiyon servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul