Konu
:
Havuçlu İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu İrmik Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu İrmik Tatlısı
Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi - Havuçlu İrmik Tatlısı Yapılışı - Havuçlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Havuçlu İrmik Tatlısı Malzemeleri
MALZEMELER
1/2 KG HAVUÇ
1 SU BARDAĞI SÜT
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
50 GR
CEVİZ VEYA FINDIK
125 GR
TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3,5 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT (KREM ŞANTİ İÇİN)
HİNDİSTANCEVİZİ
Havuçların kabuklarını soyarak rendeleyelim
İçine 1 su bardağı sütü ve 1/2 su bardağı şekeri ilave ederek, havuçlar sütü çekip yumuşayana dek çırpalım
İçine cevizleri ilave edip bekletelim
Tereyağını eritelim
İçine irmiği ilave ederek hafifçe pembeleştirene dek sürekli karıştırarak kavuralım
3 su bardağı sütü ve şekeri ilave ederek, karıştırarak koyulaşana dek pişire-lim
Karışımı hafifçe ıslatılmış köşeli bir kalıba boşaltıp yayalım
Üzerine havuçlu harcı yayalım
Krem şantiyi süt ile koyulaşana dek çırpalım ve havuçlu karışımın üzerine yayalım
Üzerine bolca hindistan cevizi serpelim
Soğutup dilimleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul