Konu
:
Lavantalı Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Lavantalı Sütlaç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lavantalı Sütlaç
sütlü tatlı tarifleri - lavantalı sütlaç tarifi
Malzemeler
* 1/2 su bardağı Arborio pirinci
* 2 1/2 su bardağı tam yağlı süt
* 1 su bardağı kaynar su
* 2 çorba kaşığı lavanta
* 2/3 su bardağı şeker
* 2 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
Süt, lavanta ve şekeri ufak boy bir tencerede kaynama noktasına getirip ateşten alın
Lavantanın süte kokusunu vermesi için bir kenarda minimum 30 dakika bekletin
Pirinci ufak boy bir tencereye kaynar su ile birlikte koyup 15 dakika orta ateşte pişirin
Ufak bir kasede mısır nişastasına birkaç kaşık su ekleyip karıştırın
Azar azar sıcak sütten ekleyip tekrar karıştırın
Nişastayı kaynattığınız lavantalı süte karıştırın
Bulabileceğiniz en ufak delikli kevgirden geçirerek sütü pirincin olduğu tencereye aktarın
Kısık orta ateşte 30 dakika boyunca zaman zaman karıştırarak pişirin
Koyu kıvama gelince ateşten alıp soğumasını bekleyin
Servis yapana kadar buzdolabında bekletin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul