Yalnız Mesajı Göster

Dil Peynirli Helva Rumeli Usulü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dil Peynirli Helva Rumeli Usulü



Malzemeler

5-6 parça dil peyniri

250 gr tereyağı

3 su bardağı un

1 buçuk su bardağı toz şeker

1 çay bar iri çekilmiş ceviz

1 buçuk su bardağı süt

1 buçuk su bardağı su

Süslemek İçin
Hindistan cevizi,Yeşil toz fıstık

Hazırlanışı

Bir tencerede yağı eritin unu ekleyin Unu orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin Helva pişince ortasını açın Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyinAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla