Yalnız Mesajı Göster

Hamsiköy Sütlacı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsiköy Sütlacı



laz sütlacı - hamsiköy sütlacı nasıl yapılır - zerdeli sütlaç


MALZEMELER:

Sütlaç için:


1 litre süt

1 çay bardağı pirinç

Zerde için:


1 çay bardağı pirinç

3/4 su bardağı şeker (3'e bölünecek)

3 bardak su


HAZIRLANIŞI:


Kaynayan süte yıkanmış pirinçleri ekleyin Kısık ateşte ara sıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirin Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alın


Sütlacı, kâseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırıp, soğumaya bırakın

Zerdenin hazırlanışı:


Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinci ekleyin Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte birini ekleyin


Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edin Kalan şekeri de ekleyin Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğuttuğunuz sütlaçların üzerine ekleyin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla