Yalnız Mesajı Göster

Balıkesir Kaymaklısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıkesir Kaymaklısı



balıkesir yemekleri - yöresel yemekler - balikesir tatlilari






Malzemeler

1 kg un (elenmis)

300 gram tereyagi (eritilmis)

2 su bardagi süt

6 Adet yumurta

Yarim çay kasigi

tuz

700 gram kaymak

Serbeti icin:

2 kg tozseker

7,5 su bardagi su

Yapilis Tarifi

Unun ortasini havuz seklinde açin Tereyagi, süt, yumurta ve tuzu ilave edip, ayni yönde dairesel hareketlerle una yedirin Düz ve unlu bir yüzeyde hamur özlesene kadar 5 dakika yogurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp, en az 30 dakika dinlendirin Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar koparip, düz ve unlu bir yüzeyde 35-40 cm çapinda ve baklavalik yufka inceliginde açin Açtiginiz her bir yufkayi yaglanmis tepsiye koyup, önceden isitilmis 180 derece firinda üzeri altin rengi alincaya kadar yaklasik 15-20 dakika pisirin

Hamur bitinceye kadar ayni islemi yapin Kizaran yufkalari iki esit miktara ayirin Birinci grubu yufkalarin kizaran yüzü üste gelecek sekilde yaglanmis bir firin tepsisine yerlestirin Üzerine kaymagi yayin Kalan yufkalari da kaymagin üzerine yine kizarmis yüzleri üste gelecek sekilde yerlestirin Tozsekeri suda karistirarak eritip, hizli ateste kaynama noktasina kadar isitin Atesi kisip, 20 dakika kaynatin Tepsiye yerlestirdiginiz yufkalarin üzerine sicak serbeti gezdirip, en az 2 saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla