Yalnız Mesajı Göster

Kuru Un Helvası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Un Helvası



Kuru Un Helvası Tarifi - Kuru Un Helvasının Yapılışı - Un helvası Tarifi

Malzemeler:

* 125gr tereyağı

* 1buçuk su bardağı un

* 1 su bardağından az pudra şekeri

* arzuya göre yarım su bardağı iri kıyılmış fındık, ceviz veya badem içi

Yapılışı:


1 Yağı geniş bir tavada eritin

2 Tamamen eriyince unu ilave edip kısık ateşte rengi sütlü kahveye dönene kadar kavurun(yaklaşık 10-15 dakika)

3 Kullanıyorsanız ceviz içinide ilave edip 10-15 dakika daha kavurmaya devam edin

4 Pudra şekerini yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve purda şekerinin ezilip un ve tereyağı ile birleşmesini sağlayın

5 Ufak boy dikdörtgen cam bir tepsiye sıcakken döküp kaşığın tersiyle düzleyerek yayın ve sıkıştırın

6 Hala sıcakken baklava veya kare dilimlere kesip soğuduktan sonra servis yapın


Not: Çok kırılgan olabildiği için servis sırasında dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla