Konu
:
Kuru Un Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Un Helvası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Un Helvası
Kuru Un Helvası Tarifi - Kuru Un Helvasının Yapılışı - Un helvası Tarifi
Malzemeler:
* 125gr
tereyağı
* 1buçuk su bardağı un
* 1 su bardağından az pudra şekeri
* arzuya göre yarım su bardağı iri kıyılmış fındık, ceviz veya badem içi
Yapılışı:
1
Yağı geniş bir tavada eritin
2
Tamamen eriyince unu ilave edip kısık ateşte rengi sütlü kahveye dönene kadar kavurun
(yaklaşık 10-15 dakika)
3
Kullanıyorsanız ceviz içinide ilave edip 10-15 dakika daha kavurmaya devam edin
4
Pudra şekerini yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve purda şekerinin ezilip un ve tereyağı ile birleşmesini sağlayın
5
Ufak boy dikdörtgen cam bir tepsiye sıcakken döküp kaşığın tersiyle düzleyerek yayın ve sıkıştırın
6
Hala sıcakken baklava veya kare dilimlere kesip soğuduktan sonra servis yapın
Not: Çok kırılgan olabildiği için servis sırasında dikkat edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul