Konu
:
Tahinli Çıtırcık
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Çıtırcık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Çıtırcık
İçindekiler:
baklavalık yufka
tahin
şeker
yağ (tercihen tereyağı)
dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Erimiş yağ, tahin ve şekeri bir kapda güzelce karıştırıyoruz
Yufkalarımızı tezgaha yayıp iki katta bir bu karışımdan sürüp güzelce yayıyoruz, karışımı yaydıktan sonra cevizini serpiyoruz, bu şekilde 2 katta bir harç sürerek altı kat yapıyoruz ve altınıcı katta uzun kenarından kıvırarak yufkalarımızı rulo yapıyoruz
Rulo yaptıktan sonra bi süre bekletip sonra kesmekte faide var çünkü yufkalar harcı emiyor kesmek daha kolay oluyor
Ben baklava gibi kesip üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ama sürmesenizde olur hiç önemli diil
Çok çıtır çıtır oluyor, yiyipde sevmeyen birine rastlamadım, deneyin bence pişman olmazsınız
Paketten çıkanların hepsini yapmak zor olur o yüzden ben yarısınıda börek yaptım, daha önce hazır yufka almayanların dikkatine
Not: Yağ miktarı az olsun sadece tereyağının kokusunu verecek kadar, yoksa çok yağlı oluyor
Afiyetle
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul