Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Çıtırcık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Çıtırcık





İçindekiler:


baklavalık yufka

tahin

şeker

yağ (tercihen tereyağı)

dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:


Erimiş yağ, tahin ve şekeri bir kapda güzelce karıştırıyoruz

Yufkalarımızı tezgaha yayıp iki katta bir bu karışımdan sürüp güzelce yayıyoruz, karışımı yaydıktan sonra cevizini serpiyoruz, bu şekilde 2 katta bir harç sürerek altı kat yapıyoruz ve altınıcı katta uzun kenarından kıvırarak yufkalarımızı rulo yapıyoruz Rulo yaptıktan sonra bi süre bekletip sonra kesmekte faide var çünkü yufkalar harcı emiyor kesmek daha kolay oluyor

Ben baklava gibi kesip üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ama sürmesenizde olur hiç önemli diil Çok çıtır çıtır oluyor, yiyipde sevmeyen birine rastlamadım, deneyin bence pişman olmazsınız

Paketten çıkanların hepsini yapmak zor olur o yüzden ben yarısınıda börek yaptım, daha önce hazır yufka almayanların dikkatine


Not: Yağ miktarı az olsun sadece tereyağının kokusunu verecek kadar, yoksa çok yağlı oluyor


Afiyetle

Alıntı Yaparak Cevapla