Konu
:
Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi
sakızlı muhallebi nasıl yapılır - çilekli muhallebi
Malzemeler:
sakızlı muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (ekstra)
1 su bardağı un 1 parmak eksik un
1 yumurta
1 damla sakızı-
1 paket vanilya
75 gr treyağı
Sosu İçin:
400 gr çilek
yarım su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
sakız muhallebi:
1- süt ve şekeri bir tencerede karıştırarak kaynatın
2- başka bir kapta 1 su bardağı süt ve unu ezerek karıştırın
3- içine: yumurta, vanilya ekleyin karıştırın yedirin
4- bu karışımı yavaş yavaş süte ekleyin hızlıca karıştırın
5- havanda dövülmüş damla sakızını ekleyin karıştırarak pişirin
6- muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın
7- tereyağı 2-3 parçaya ayırın ve muhallebiye ekleyin
mikserle biraz köpürür gibi oluncaya kadar orta hızda çırpın
8- karışımı bardaklara paylaştırın ve soğumaya bırakın
sosunu hazırlayın:
- çilek ve suyu robotta püre haline getirin, tencereye alın içine nişasta ve şekeri ekleyin karıştırın
orta ateşte karıştırıarak pişirin
ılımasına yakın bardaklara pay edin ve küçük doğranmış çileklerle süsleyin vb
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul