Yalnız Mesajı Göster

Gelin Tırnağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Tırnağı



Gelin Tırnağı Tatlısı - Gelin Tırnağı Tarifi

Malzemeler:

1 çay bsıvıyağ

1 çay bsüt

1 çay bsu

2 yumurta

1 çay kkabartma tozu

Aldığı kadar un


Açmak için: nişasta


İçi için: ceviz


Üzeri için: tereyağı

Şerbeti için:


5 su bsu

5 su btoz şeker

1 dilim limon

Hazırlanışı:


Yumurtaları karıştırma kabına alarak çırpın Üzerine süt, sıvıyağ ve suyu ekleyerek tekrar çırpın Üzerine kabarta tozu ve alabildiği kadar un ekleyerek baklava hamuru gibi bir hamur elde edin Bu hamuru uzun bir rulo haline getirerek 30 bezeye ayırın Çay tabağı büyüklüğünde bol nişasta ile açarak 10’ar 10’ar üst üste koyun Tepsi büyüklüğünde açarak

2 ye kesin Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz serperek ince rulo yapın Verev keserek fırın tepsisine dizin Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek 170 derecelik fırında pişirin


Diğer tarafta şerbetini hazırlayın Pişip ilk sıcaklığı çıkmış olan tatlıların üzerine ılık şerbeti dökün Soğuyunca servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla