Konu
:
Gelin Tırnağı
Yalnız Mesajı Göster
Gelin Tırnağı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelin Tırnağı
Gelin Tırnağı Tatlısı - Gelin Tırnağı Tarifi
Malzemeler:
1 çay b
sıvıyağ
1 çay b
süt
1 çay b
su
2 yumurta
1 çay k
kabartma tozu
Aldığı kadar un
Açmak için: nişasta
İçi için: ceviz
Üzeri için: tereyağı
Şerbeti için:
5 su b
su
5 su b
toz şeker
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına alarak çırpın
Üzerine süt, sıvıyağ ve suyu ekleyerek tekrar çırpın
Üzerine kabarta tozu ve alabildiği kadar un ekleyerek baklava hamuru gibi bir hamur elde edin
Bu hamuru uzun bir rulo haline getirerek 30 bezeye ayırın
Çay tabağı büyüklüğünde bol nişasta ile açarak 10’ar 10’ar üst üste koyun
Tepsi büyüklüğünde açarak
2 ye kesin
Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz serperek ince rulo yapın
Verev keserek fırın tepsisine dizin
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek 170 derecelik fırında pişirin
Diğer tarafta şerbetini hazırlayın
Pişip ilk sıcaklığı çıkmış olan tatlıların üzerine ılık şerbeti dökün
Soğuyunca servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul