Konu
:
Kayısılı Kirazlı Galette
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Kirazlı Galette
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Kirazlı Galette
kayısılı kirazlı tatlı tarifi
Hamur Malzemeleri
2 adet 23 cm ebadında galette hamuru için
* 3 su bardağı un
* 1/4 su bardağı şeker
* 1 1/2 çay kaşığı tuz
* 360 gram tereyağı
* 1/2 su bardağı buz gibi soğuk su
Dolgu Malzemeleri
2 adet 23 cm ebadında galette için
* 375 gram kayısı, çekirdekleri çıkartılmış ve dörde kesilmiş
* 250 gram kiraz, çekirdekleri çıkarılmış
* 2 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1/4 su bardağı şeker + biraz da üzerine serpmek için
* Yarım limonun suyu
Diğer Malzemeler
* 1 yumurta, hafif çırpılmış
* Vanilyalı dondurma ve 1 dal nane, servis ederken
Yapılışı
1
Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın
Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın
Ardından soğuk suyu yavaş yavaş damlatarak karıştırmaya devam edin
İki parmağınızın arasında sıktığınız ufak bir hamur parçası dağılmadan kalıyorsa hamurunuz hazır demektir
2
Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin
İkiye bölün, üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin
Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz
Galette veya tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz
3
Mutfak robotunuz yoksa un, şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanladıktan sonra soğuk tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla da una yedirebilirsiniz
4
Buzdolabında dinlenmiş hamur parçalarından bir tanesini çıkarıp hafif unlanmış bir parşömen kağıdının üzerinde 28 cm çapında açın
Kenarlarını bir bıçak yardımıyla keserek düzgün bir daire elde edin
5
Bu esnada fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın
6
Yarım çorba kaşığı mısır nişastasını ve 2 çorba kaşığı şekeri bir kapta karıştırıp hamurun dışından 5 cm
’lik boşluk bırakarak 23 cm çapındaki iç kısmına yayın
7
Kayısıları ve kirazları mısır nişastası ve şekerin geri kalanı ve limon suyuyla beraber başka bir kapta karıştırıp 10 dakika bekletin
Ardından bu meyve karışımını da hamurun iç kısmına yayın
8
Dışarıda kalan 5 cm
’lik kısmı da meyvelerin üzerine gelecek şekilde kıvırarak kapatın
9
Hamurun kenarına çırpılmış yumurta sürüp hem hamurun hem de meyvelerin tepesine bolca şeker serpin (yaklaşık 1/3 su bardağı yeterli olacaktır
Bu miktar tarifte verilen şeker miktarına ek olaraktır) ve fırına verin
10
40-45 dakika meyvelerin suyu fırının içinde kabarcıklar oluşturana kadar pişirin
11
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 20 dakika kadar beklettikten sonra dondurma ve nanaeyle servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul