Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Hamur Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Hamur Tatlısı



İrmikli Hamur Tatlısı Tarifi - İrmikli Hamur Tatlısı Yapılışı - İrmikli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmikli Hamur Tatlısı Malzemeleri

70 gr irmik

4 adet yumurta

40 gr şeker

200 ml süt

50 gr un

30 ml akçaağaç şurubu

40 gr tereyağı

20 gr pudra şekeri

Tuz

Biber


Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın Yumurta beyazlarını şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın Süt, yumurta sarıları, un, irmik, bir tutam tuz ve akçaağaç şurubunu el mikseri ile kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın Son olarak yumurta beyazlarını ilave edip karıştırmaya devam edin Tereyağını büyük bir tavada kızdırın Hamuru tavaya döküp kızartın Üstünü aluminyum folyo ile kapatıp önceden 220°C'de ısıtılmış fınnda 30 dakika pişirin Tatlıyı fırından çıkartın İki çatal yardımıyla tatlıyı tavanın içinde parçalara ayırın Servis tabaklarına alıp üstüne pudra şekeri serpiştirin Yanında meyve salatası ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla