Konu
:
İrmikli Hamur Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Hamur Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Hamur Tatlısı
İrmikli Hamur Tatlısı Tarifi - İrmikli Hamur Tatlısı Yapılışı - İrmikli Hamur Tatlısı Nasıl Yapılır - İrmikli Hamur Tatlısı Malzemeleri
70 gr
irmik
4 adet yumurta
40 gr
şeker
200 ml
süt
50 gr
un
30 ml
akçaağaç şurubu
40 gr
tereyağı
20 gr
pudra şekeri
Tuz
Biber
Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın
Yumurta beyazlarını şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın
Süt, yumurta sarıları, un, irmik, bir tutam tuz ve akçaağaç şurubunu el mikseri ile kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın
Son olarak yumurta beyazlarını ilave edip karıştırmaya devam edin
Tereyağını büyük bir tavada kızdırın
Hamuru tavaya döküp kızartın
Üstünü aluminyum folyo ile kapatıp önceden 220°C'de ısıtılmış fınnda 30 dakika pişirin
Tatlıyı fırından çıkartın
İki çatal yardımıyla tatlıyı tavanın içinde parçalara ayırın
Servis tabaklarına alıp üstüne pudra şekeri serpiştirin
Yanında meyve salatası ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul