Yalnız Mesajı Göster

Maraş Dondurması Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maraş Dondurması Tarifi



maraş dondurması nasıl yapılır - maraş dondurması yapımı - maraş dondurması nasıl hazırlanırYumurtalı ve nişastalı dondurmalara oranla lezzeti daha değişik olan Maraş dondurmasını özellikle Türkiye’de insanların ilk tercih ettiği dondurmadır


Gerçek Maraş dondurması keçi sütünden ve salepten yapılır Fakat Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran en büyük özelliği döverek soğutuluyor olmasıdır


Size vereceğimiz tarifi iyi inceleyerek evde lezzetli bir Maraş dondurması yapabilirsiniz


Malzemeler ;


1- 2 Su bardağı süt

2- 1 Su bardağı süt kreması

3- 1 Yemek kaşığı salep

4- 1 Su bardağı şeker


Hazırlanışı;


1- Tencere içerisine malzemelerin tamamını alın ve çırpma teli ile karıştırın

2- Kısık ateş üzerinde kaynayana kadar pişirin

3- Yoğun ve akışkan hale geldiği zaman ocaktan alarak soğumaya bırakın

4- Tamamen soğuduğu zaman kaba koyarak buzluğa yerleştirin

5- Arada bir buzluktan çıkartıp karıştırmanız gerekir Bu işlem karışmayacak hale gelene kadar devam edin

6- Buzlukta bir müddet beklettikten sonra servis yapın Uzun süre bekletirseniz kıvamı iyi olur

7- Yapılan dondurma bir hafta içerisinde tüketilmelidir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla