Konu
:
Maraş Dondurması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Maraş Dondurması Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maraş Dondurması Tarifi
maraş dondurması nasıl yapılır - maraş dondurması yapımı - maraş dondurması nasıl hazırlanırYumurtalı ve nişastalı dondurmalara oranla lezzeti daha değişik olan Maraş dondurmasını özellikle Türkiye’de insanların ilk tercih ettiği dondurmadır
Gerçek Maraş dondurması keçi sütünden ve salepten yapılır
Fakat Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran en büyük özelliği döverek soğutuluyor olmasıdır
Size vereceğimiz tarifi iyi inceleyerek evde lezzetli bir Maraş dondurması yapabilirsiniz
Malzemeler ;
1- 2 Su bardağı süt
2- 1 Su bardağı süt kreması
3- 1 Yemek kaşığı salep
4- 1 Su bardağı şeker
Hazırlanışı;
1- Tencere içerisine malzemelerin tamamını alın ve çırpma teli ile karıştırın
2- Kısık ateş üzerinde kaynayana kadar pişirin
3- Yoğun ve akışkan hale geldiği zaman ocaktan alarak soğumaya bırakın
4- Tamamen soğuduğu zaman kaba koyarak buzluğa yerleştirin
5- Arada bir buzluktan çıkartıp karıştırmanız gerekir
Bu işlem karışmayacak hale gelene kadar devam edin
6- Buzlukta bir müddet beklettikten sonra servis yapın
Uzun süre bekletirseniz kıvamı iyi olur
7- Yapılan dondurma bir hafta içerisinde tüketilmelidir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul