Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Usulü Keşkül

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Usulü Keşkül



Malzemeler

4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

1 su bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için:

3 çorba kaşığı file badem


Hazırlanışı

*Süt pirinç unu badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin


*Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla