Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli-Elmalı Krep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli-Elmalı Krep



Malzemeler

8 Krep

2 Golden Elma

600 gr Kestane Püresi (hazır alınabilir)

1 Limon

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Paket Vanilya

2 Yemek Kaşığı Krema

4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık (badem veya fıstık da olabilir)

2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri (kestane püresi şekerliyse,pudra şekeri gerekmez)

100 gr Bitter Çikolata

Fındık Büyüklüğünde Tereyağı



Yemeğin Tarifi

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın


Tereyağını yapışmayan tavada eritin, elmaları kısık ateşte 10-12 dakika pişirin Yumuşayınca ezerek püre haline getirin Kestane pürenizi (şekersiz ise pudra şekerini de katarak), vanilya ve çekilmiş badem ya da fındığı elma püresine ekleyin


Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese şeklinde kapatın ve ağzını limon ya da portakal kabuğundan keseceğİniz şeritlerle bağlayın


Bifter çikolatayı benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla