Konu
:
Armutlu Şarlot
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Şarlot
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Şarlot
Armutlu Şarlot tarifi - Armutlu Şarlot yapilisi
Malzemeler
• Armut Püresi 1000 g
• Krem Şanti 1000 g
• İtalyan Marengası 500 g
• Yumurta sarısı 320 g
• Armut kompostosu 300 g
• Pandispanya 2 pat
• Yaprak jelatin 15 adet
• Yaprak fıstık
• Jöle
Savayer için
• Toz şeker 500 g
• Un 500 g
• Yumurta
Tarif
Yumurta beyazı toz şeker ile çarpılarak marenga yapılır
Yumurta sarısı da elle çırpılarak hazırlanan marengaya yedirilir
Daha sonra un ilave edilerek karışım tamamlanır
Yağlı kağıt veya silpat üzerine sıkma torbası ile sıkılarak veya tepsiye yayıp tarak çekilerek hafif pudra şekeri serpilip 220°C`lik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
Armut püresi ve yumurta sarısı benmaride 85°C`de karıştırılarak ısıtılır
Ilık hale gelince içine eritilmiş jelatin ve İtalyan marengası (yapılışı Çikolatalı Mousse Turta`sında anlatılmaktadır
) ilave edilip karıştırılır
Son olarak çırpılmış krem şanti eklenerek karıştırılır
Daha önce hazırladığımız savayer turta çemberinin kenarına döşenir
Tabanında 1 pat pandispanya olan kenarları savayer kaplı turta çemberi yarıya kadar, daha önce hazırlanmış olan krema ile doldurulur
Üzerine tekrar 1 pat pandispanya koyulup, şurup dökülerek turta çemberinin tamamı doluncaya kadar krema ile doldurulur
2 saat buzdolabında bekletilir
Çemberden çıkarılan turtanın üzerine armut kompostosu ile süslenir
Jöle sürülüp, yaprak fıstık serpilerek tercihe göre karameladan yapılmış süslemelerle pasta tamamlanır
dolgu malzemesi olarak kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul