Konu
:
Çikolatalı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Pasta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Pasta
Malzemeler
modelleme çikolatası
130 gram kuvetür çikolata 2 çorba kaşığı glikoz
çikolata şeker hamuru:
1 çorba kaşığı toz pilatin
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı glikoz
250 gram pudra şekeri
60 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı çikolata
Çikolatalı Pasta - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Yumurta akları ve tuzu kar haline gelinceye kadar çırpın
Pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin
Elde ettiğiniz bu beze hamurundan yağlı kağıt üzerine çember şeklinde yayın
Kalanıyla krema torbası kullanarak kalp şekilleri verin ve önceden ısıtılmış fırında 35-45 dakika pişirin
Kreması için;
Fındık, ceviz ve bademleri ısıtılmış fırında 15-20 dakika kavurun ve öğütün
2 poşet krem şantiyi 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın
İçine çerezleri ilave edip iyice karıştırın
Bu kremayı soğuttuğunuz bezenin üzerine bombe şeklinde yayın
Yağlı kağıttan 0,5 cm genişliğinde 5 adet uzun şerit kesin ve pastanın üzerine birbirine paralel olarak yapıştırın
Kakaoyu serpin ve şeritleri çıkartın
Pastanın üzerine kalpleri yerleştirin
Kenarlarına çikolata rendesini serpin
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul