Konu
:
Yumusak un helvasi
Yalnız Mesajı Göster
Yumusak un helvasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumusak un helvasi
Malzemeler
* 2 su bardağı un
* 125 gram tereyağ
* 2 su bardağı kaynar su
* 1,5 su bardağı şeker
Hazırlanışı
1
Tereyağı yapışmaz bir tavada ya da tencerede eritilir
2
Un ilave edilerek kavrulmaya başlanır
Rengi açık kahve’ye dönene kadar devamlı karıştırılarak, kısık ateşte kavrulur (Fotoğraf su eklenmeden hemen önce çekilmiştir
Zaten olduğunu kokusundan da anlıyorsunuz)
3
Kaynar su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir
4
Suyunu çekince -ki hemen çekiyor- yavaş yavaş şekeri ilave edip iyice karıştırın
5
Altını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul