Konu
:
Kremalı Kadayıf Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Kadayıf Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Kadayıf Tatlısı
Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Kremalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
-3 kaşık tereyagı
Kreması için:
2 su bardagı süt
-2 kaşık un
-1 kaşık nişasta
-1 vanilya
-1 çay bardagı şeker
Kremanın yapılışı :
krema malzemelerin hepsini bir tencerede karıştırıp ( un ve nişasta heryere dagılacak )katılaşıncaya kadar kaynatınız
Şurubu:
2 su bardagı su – 2 su bardagı şeker bir tencerede yogunlaşıncaya kadar kaynatınız
Yapılışı:
kadayıfları kırmadan 3 kaşık erimiş tereyagı ile karıştırınız
iyice yagı kadayıflara yedirin
daha sonra bir çay fincanı içine bir parça kadayıfı taşacak şekilde yerleştirin daha sonra ortasına 1 yemek kaşıgı kremadan koyup fincanın dışında sarkan kadayıflarla fincanın üzerini kapatın
fırın tepsisi içine ters yüz edip dizin
bütün kadayıflar bittikten sonra fırına sürün üstü kızarana kadar pişirin
piştikten sonra üzerine önceden pişirdigimiz şurubu dökün(kadayıf sıcak olacak şurup soguk)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul