Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Kadayıf Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Kadayıf Tatlısı



Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Kremalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır

Malzemeler:


250 gr tel kadayıf

-3 kaşık tereyagı

Kreması için:


2 su bardagı süt

-2 kaşık un

-1 kaşık nişasta

-1 vanilya

-1 çay bardagı şeker

Kremanın yapılışı :


krema malzemelerin hepsini bir tencerede karıştırıp ( un ve nişasta heryere dagılacak )katılaşıncaya kadar kaynatınız

Şurubu:


2 su bardagı su – 2 su bardagı şeker bir tencerede yogunlaşıncaya kadar kaynatınız

Yapılışı:


kadayıfları kırmadan 3 kaşık erimiş tereyagı ile karıştırınıziyice yagı kadayıflara yedirindaha sonra bir çay fincanı içine bir parça kadayıfı taşacak şekilde yerleştirin daha sonra ortasına 1 yemek kaşıgı kremadan koyup fincanın dışında sarkan kadayıflarla fincanın üzerini kapatın fırın tepsisi içine ters yüz edip dizinbütün kadayıflar bittikten sonra fırına sürün üstü kızarana kadar pişirin piştikten sonra üzerine önceden pişirdigimiz şurubu dökün(kadayıf sıcak olacak şurup soguk)

Alıntı Yaparak Cevapla