Konu
:
Çörek Otlu Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Çörek Otlu Lokma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çörek Otlu Lokma
Çörek Otlu Lokma tarifi - Çörek Otlu Lokma nasıl yapılır
Canınız atıştırmak istediğinde kolayca hazırlayabileceğiniz lokmalar
Malzemeler,
100 Gr margarin
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta (birinin beyazı üzerin için)
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı çörek otu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
3 bardak şeker
3 bardak su
Yapılışı:
Tüm malzemeyi derin bir kasenin içine alıp yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın
Topları önce yumurta akına daha sonra çörek otuna bulayarak yap kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
175 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin
Soğuk şerbeti dökün
Hafif soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul